70 DE ANI DE LA ASASINAREA MAREȘALULUI ANTONESCU (schiță fotografică)

 ”Mareșalul Antonescu în istorie și istoriografie”- conferință științifică

DSC_1831Azi, 31 mai 2016 la Biblioteca Centrală a BM ”B.P.Hasdeu” a avut loc acest for științific, legat de 70 de ani de la asasinarea Mareșalului Antonescu.

Moderatori al evenimentului au fost istoricii Daniela Vacarciuc, directorul Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri” din Chișinău și Alexandru Moraru, șef oficiu la Biblioteca Centrală. În cadrul Conferinței a fost amenajată și o  importantă expoziție de carte ”Celebru militar și patriot roman”.

Mesajul de salut adresat Conferinței din partea Centrului de Istorie și Civilizație Europeană  a fost citit de unul din moderatorii acestui eveniment.

Cu comunicări la respectivul subiect au vorbit: dr. Viorica Olaru Cemârtan, dr.hab. Anatol Petrencu, dr. Alexei Crețu, care a dat sunet comunicării marelui istoric dr. Ion Coja de la Universitatea de Stat din București, istoricii Daniela Vacarciuc, Alexandru Moraru, Sergiu Cataraga și  Sergiu Munteanu. Au asistat și luat cuvânt academicianul Sergiu Chirca, Generalul ® a Armatei Române dl. Petrescu, alți participanți și invitati.

DSC_1839DSC_1840

DSC_1846DSC_1852

DSC_1856DSC_1862

DSC_1878DSC_1881

DSC_1885DSC_1894

DSC_1895DSC_1902

DSC_1905DSC_1906

DSC_1912DSC_1913

DSC_1915DSC_1923

DSC_1939DSC_1944

SURSA: http://www.morarita.wordpress.com

Anunțuri

Despre satexceptional

istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, autor şi editor al multor culegeri de documente de arhivă, peste 400 articole ştiinţifice publicate în multe reviste prestigioase, cum sunt " Historia", "Magazin istoric",Analele Ştiinţifice al USM, Artemis, Literatura şi Arta etc. deţine 7 portaluri în Internet, principalul şi prestigiosul fiind Secretele istoriei cu Alexandru moraru (www.mazarini.wordpress.com)
Acest articol a fost publicat în ARTICOLE ŞI SCHIŢE, AŞA CUM ESTE:, FOTOGRAFII ŞI AMINTIRI, INFORMAŢII INTERESANTE DIN ŢARĂ ŞI LUME, ISTORIA NOASTRĂ, ISTORIE ŞI ETNOGRAFIE, UN JEVRINEAN LA..., ŞCOALA ŞI CULTURA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s