”ÎMPREUNĂ”- AȘA SE NUMEȘTE NOUA CARTE A SCRIITORULUI VICTOR LADANIUC

”ÎMPREUNĂ”- AȘA SE NUMEȘTE NOUA CARTE A SCRIITORULUI VICTOR LADANIUC

cu-victor-ladaniuc-la-salonul-international-de-carte-2015Cred, că mai intâi trebuie să-l felicităm pe distinsul scriitor, poet, eseist domnul Victor Ladaniuc cu noul său volum ”IMPREUNĂ”. Este o carte mai specifică, o carte cu interviuri ale multor personalități cunoscute și mai puțin cunoscute inclusiv din Republica Moldova. Cartea are 54 de interviuri, care au incăput pe 383 de pagini in format A5 apărută recent la Fundația ”Draghiștea”. Este o reusită poligrafică, executată excelent la nivel înalt cu o copertă cartonată și bine îngrijită.

ladaniuc-1-001Alături de alte nume sonore cum sunt: Ala Pugaciova, Rasul Gamzatov, Valeriu Cupcea, Igor Vieru, Gheorghe Baciu, Tudor Botnaru, Iurie Colesnic, Maria Botnaru, Vlad Ciubucciu, Ion Deordiev, Gheorghe Cutasevici, Nicolae Paliț, Aurel Marinciuc am fost onorat de autor și am acordat un interviu, care se pare ca după volum le-a depășit pe toate celelalte. Sper să fie tot așa și după calitate, dar acest lucru trebuie să-l decidă stimatul nostru cititor…În schimb sunt al doilea(după poeta Maria Botnaru) care am primit  cartea cu dedicație și autograful autorului Victor Ladaniuc, un Om de o frumusețe sufletească rară, care are la activ zeci de plachete de versuri, povestiri, eseuri, romanțe etc.

ladaniuc-moraru-8-001De fapt este a doua oară când prietenul de condei Victor Ladaniuc scrie despre mine. Prima dată a fost când a scris scrisoarea ”Devotament față de breaslă: Alexandru Moraru inserat în volumul ”Mai întâi și la inceput…”apărut la Chișinău în anul 2008 tot la Fundația ”Draghiștea”(vezi opera citată pag. 255- 271).

Publicăm mai jos articolul xerocipiat din noul volum recent apărut intitulat: ”Mareșalul Ion Antonescu a rămas în inima și memoria poporului un erou național (interviu cu Alexandru Moraru, istoric- arhivist și publicist):

ladaniuc-moraru-1-001

ladaniuc-moraru-2-001

ladaniuc-moraru-3-001

ladaniuc-moraru-4-001

ladaniuc-moraru-5-001

ladaniuc-moraru-6-001

ladaniuc-moraru-7-001

Lectură plăcută.

Cu respect, Alexandru Moraru

Despre satexceptional

istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, autor şi editor al multor culegeri de documente de arhivă, peste 400 articole ştiinţifice publicate în multe reviste prestigioase, cum sunt " Historia", "Magazin istoric",Analele Ştiinţifice al USM, Artemis, Literatura şi Arta etc. deţine 7 portaluri în Internet, principalul şi prestigiosul fiind Secretele istoriei cu Alexandru moraru (www.mazarini.wordpress.com)
Acest articol a fost publicat în FOTOGRAFII ŞI AMINTIRI, ISTORIE ŞI ETNOGRAFIE, ŞCOALA ŞI CULTURA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s