ISTORIA ÎN IMAGINI: JEVRENI ÎN FOTOGRAFII VECHI ȘI RARE (2)

Anul 1959. Colectivul pedagogic și absolvenții școlii de 8 ani din satul Jevreni, Criuleni. În centru pe scaun, în costum negru, directorul școlii de 8 ani Petru Ursu, în dreapta lui, tatăl meu, Valeriu Moraru, șef de studii; În acelaș rând, a doua din dreapta, mama mea, Lidia Moraru, ulterior eminentă al învățământului public din RSS Moldovenească. În dreapta mamei mele este mătușa mea, sora tatălui meu, Maria Moraru, profesoară de geografie și limbă franceză.

În primul rând de jos, din stânga copil chiar eu, Alexandru Moraru, ulterior istoric-arhivist, publicist, autor  și coautor a 15 volume de carte cu caracter istorico-documentar apărute în România și în Republica Moldova.

În primul rând de sus, a treia din stânga absolventa Lidia Efim Brânză, ulterior profesoară de matematică în școala natală.

Alexandru MORARU

Despre satexceptional

istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, autor şi editor al multor culegeri de documente de arhivă, peste 400 articole ştiinţifice publicate în multe reviste prestigioase, cum sunt " Historia", "Magazin istoric",Analele Ştiinţifice al USM, Artemis, Literatura şi Arta etc. deţine 7 portaluri în Internet, principalul şi prestigiosul fiind Secretele istoriei cu Alexandru moraru (www.mazarini.wordpress.com)
Acest articol a fost publicat în AŞA CUM ESTE:, FOTOGRAFII ŞI AMINTIRI, ISTORIA NOASTRĂ, ISTORIE ŞI ETNOGRAFIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s